Het originele bericht komt van de onderstaande link

Magic Dance: Doe GRATIS mee met de Oefengroep – Danscoaching

Danscoach in opleiding

In oktober 2021 ben ik enthousiast gestart met de opleiding tot Danscoach. Hier hoort ook bij het oefenen met individuele sessies en groepssessies voor het behalen van je diploma.

Lijkt het jou interessant om eens een danscoachsessie te ervaren? Geef je dan zeker op. Je helpt mij hier natuurlijk ook mee en daarom wil ik de groepssessies voorlopig gratis aanbieden.

Wat is danscoaching eigenlijk?

Danscoaching is een combinatie van dansexpressie en coaching. Dansen wordt gebruikt als middel om te werken aan de doelen die je wilt bereiken.

Je hoeft hier helemaal niet goed voor te kunnen dansen. Het gaat erom hoe jezelf uitdrukt in beweging. Via beweging wordt je meer bewust van je lichaam en hoe deze altijd in verbinding staat met je geest.

Een groepssessie heeft een specifiek thema waarmee we aan de slag gaan. De groep zorgt voor mooie interacties en inzichten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zal van te voren een thema bekend worden gemaakt waar jij je voor kan opgeven. Je mag er volledig zijn met alles wat er in je speelt. Met de bewustwording die ontstaat gaan we in de dans opzoek naar oplossingen.

Programma:

Aankomen in de groep

Opwarmen

Onderzoeksfase

Verdiepingsfase

Verwerkingsfase

Afronding

Tussendoor zijn er reflectie momenten. Danscoaching is een andere manier om naar jezelf te kijken. Laat je verrassen!

Praktische informatie

  • Een groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen
  • Thema opties waarvoor je kan opgeven volgen nog
  • De duur van de les is maximaal 2 uur inclusief een pauze moment
  • Lekker zittende kleding waarin je vrij kan bewegen
  • Geen schoenen aan
  • Omgeving Rotterdam. Specifieke locatie volgt nog. Een eigenbijdrage voor zaalhuur van minimaal 10,- wordt gevraagd. Mocht je zelf een groepsruimte beschikbaar hebben dan is dit bespreekbaar
  • Water en thee aanwezig
  • De oefen groepssessies zijn gratis*

Een groepssesie toch niet helemaal passend en wil je liever een individueel traject starten? Dan is dit ook mogelijk. Geef dit aan bij de aanmelding. Er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Wil jij meedoen in een oefengroep?

De data van de groepssesies worden bekend gemaakt na voldoende interesse. Geef via de mail aan safi@magic-dance.nl door dat je wilt deelnemen aan de Oefengroep Danscoaching.

Je krijgt een bevestiging via mail en komt op de wachtlijst terecht. Bij voldoende interesse krijg je een bericht met verdere informatie over de dag, tijd en locatie. Er zullen 4 gratis* groepssessies plaatsvinden.

De groepssessies zijn exclusief magic truffels

*Groepssessies zijn gratis mits er geen kosten gemaakt worden zoals zaalhuur. Anders wordt er een minimale eigenbijdrage van 10,- gevraagd.

Lees ook Waarom dans je kan helpen

Over de Danscoach i.o

Kennis & Ervaring

Het is niet te zien aan de buitenkant, maar sinds haar 15e heeft Safi te maken met een chronische ziekte, de Ziekte van Crohn. Ellende die zij heeft meegemaakt is een ervaring die zij wil omzetten in positiviteit en gebruiken om anderen te helpen. Daarom hield zij zich bezig met haar persoonlijke ontwikkeling en las ze boeken over Mindfulness, Boeddhisme, de Wet van aantrekkingskracht, geweldloze communicatie, psychologie en emoties. Door haar levensstijl en mindset te veranderen is zij 4 jaar in remissie. Dat betekent dat de Crohn rustig is en er geen actieve ontsteking aanwezig is.

In 2010 heeft zij de opleiding Social Work afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Daarna heeft zij 10 jaar ervaring opgedaan met mensen die te maken hebben met een psychische, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Zij is parttime werkzaam met deze doelgroep als Wooncoach A. In 2018 heeft zij een studie Online Coaching afgerond, waarna zij eind 2021 is gestart met de erkende opleiding tot Danscoach.