Een truffelsessie als therapie of voor spiritualiteit

Truffelsessies zijn een unieke ervaringen die zowel therapeutische als spirituele doeleinden kan dienen. Wij bieden truffelsessies op maat aan waardoor je zelf kunt kiezen wat voor soort truffelsessie bij jou past. Zo kan Psychedelische therapie met truffels kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan psychische aandoeningen te behandelen, waaronder depressie, angstklachten en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Naast therapeutisch gebruik, worden truffelsessies ook gebruikt voor spirituele doeleinden. Veel mensen gebruiken psychedelische truffels als een hulpmiddel voor zelfontdekking en spirituele groei.

Hoe werkt de truffeltherapie?

Tijdens een therapeutische truffelsessie wordt er een dosis psychedelische truffels gebruikt onder begeleiding van een ervaren begeleider. De therapeut is aanwezig om de patiënt te ondersteunen en te begeleiden tijdens de ervaring. Tijdens de voorbereidende fase van de truffeltherapie wordt er al geholpen om te werken aan de doelstellingen en er worden adviezen gegeven om meer resultaat te bereiken. Na de truffelsessie is er ook een integratiegesprek om de opgedane inzichten te integreren.

Voor wie is het geschikt?

Een truffelsessie als therapie is vooral geschikt om klachten te verhelpen zoals somberte en depressie. Ook bij angstklachten, zoals sociale angst, kan een truffelsessie helpen. Bij ernstige angstklachten kan wellicht MDMA therapie een betere optie zijn. Truffelsessies werken voornamelijk goed doordat ze nieuwe inzichten en meer zelfcompassie kunnen geven. Verder kan psilocybine na omzetting naar psilocine zorgen voor nieuwe hersenverbindingen en daarmee neuroplasticiteit. Dat laatste is handig bij depressie en neurodegeneratieve aandoeningen zoals MS, Alzheimer en Parkinson.

Ben je geïnteresseerd om een truffelsessie als therapie te gebruiken dan is het misschien het beste om een individuele sessie te kiezen en niet deel te nemen aan een truffelceremonie met meerdere deelnemers. Meer informatie over de Truffel therapie is te vinden via de knop hieronder.

Spirituele truffelceremonie of truffelsessie

Bij spirituele truffelsessies gaat het vaak om het bereiken van een diepere verbinding met het zelf, anderen en de natuur. Deelnemers kunnen inzichten krijgen over hun leven, hun relaties en hun plaats in het universum. Deze sessies kunnen individueel of in groepen worden gehouden. De meeste personen die kiezen voor een spirituele truffelsessie doen dit vaker in groepsverband, de truffelceremonie.

Hoe de truffelceremonies werken en wanneer deze worden gehouden kan gelezen worden via de onderstaande knop.