Therapie met magic truffels

Tijdens de psychedelische sessie van truffel therapie neemt de deelnemer psychedelische magic truffels in waardoor er naast de emotionele belevenis ook gehallucineerd gaat worden. De voorbereiding met therapeutisch karakter kan tot leven komen tijdens de trip waardoor blokkades in het bewuste en het onderbewuste kunnen worden doorbroken. Bij Triptherapie begint het werk dus al tijdens de voorbereiding van 1 a 2 weken.

Lees hier meer over triptherapie als traject

Truffels (psilocybine en psilocine)

Psychedelica zijn drugs!

Paddo’s zijn inderdaad benoemd tot illegale drugs. Magic truffels zijn daarentegen legaal en bevatten dezelfde psychedelische stoffen in iets andere verhoudingen en zijn daardoor geschikt als legaal alternatief voor paddo’s. Hoewel we paddo’s en truffels uitschelden voor drugs is het woord drugs ook maar een aanduiding. Mits we rekening houden met contra-indicaties is het gebruik van paddo’s / magic truffels het minst schadelijk van alle soorten drugs, waaronder alcohol en tabak!

Paddo’s zijn het meest veilig van elke soort drugs

Lees hier meer over de veiligheid van paddo’s en truffels.

Waar helpt truffeltherapie bij?

Diverse wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen onze visie op basis van ervaring. Onze triptherapie kan onder andere worden ingezet bij:

  • Verbeteren laag zelfbeeld
  • Angstbestrijding
  • Depressiebehandeling
  • Burn-out bestrijding
  • Milde verslavingen verhelpen
  • Sociale angst verminderen
  • Spititualiteit

Hoe triptherapie werkt

De werkzame stof is psilocine wat wordt gevormd in de truffels. Verder bevatten de truffels meer psilocybine dan psilocine, maar psilocine wordt door ons lichaam ook omgezet naar het actieve psilocine.

Psilocine lijkt heel erg op het lichaamseigen serotonine. Een verlaagde activiteit van serotonine kan zorgen voor depressie, verslaving en angsten. Een verhoogde activiteit van psilocine en serotonine zoals bij een trip zorgt voor verbondenheid, emotionele uitschieters, tevredenheid en een minder actief ego. Bij een verhoogde prikkeling van de serotonine receptor gaat het brein in een staat van hyperconnectiviteit. Dit gebeurd in mindere mate ook als je gaat dromen. Tijdens de staat van hyperconnectiviteit kunnen diverse delen van het brein (beter) met elkaar communiceren. Problemen in het onderbewuste kunnen zichtbaar worden en het kan een plek krijgen.

Links een schematische voorstelling van de connecties in het brein zonder psilocybine en rechts met psilocybine

Hier vindt u meer informatie over de verschillende manieren waarop psilocybine positief werkt bij therapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: Wat is truffel therapie?