Therapie met psilocybine uit magische paddenstoelen

Paddo therapie met paddo’s of anders gezegd magische paddenstoelen kan therapeutisch werken en wordt steeds vaker ingezet tegen psychische aandoeningen zoals depressie. Paddotherapie is echter niet legaal in Nederland. Om toch binnen de wetgeving te kunnen handelen is onze psychedelische therapie op basis van magic truffels. Magic truffels werken net zo goed als paddo’s omdat deze ook psilocybine bevatten. De meeste effecten komen door psilocybine die na omzetting naar psilocine zijn werking heeft op het brein.

Waarom paddo therapie helpt

Psychedelica zoals psilocybine uit paddo’s verhogen BDNF-productie en neurogenese. Dit verklaart waarom er de laatste tijd zoveel onderzoeken naar voren komen over psychedelisch-geassisteerde therapie die helpt bij depressie en PTSS.

De hoogst mogelijke stimulering van de 5HT2a receptoren om BDNF vrij te laten komen is het gebruik van psychedelica. Dit zijn dus echt geestverruimende drugs (Engels voor medicatie). Psilocine/psilocybine uit paddo’s, DMT uit ayahuasca of LSD stimuleert de 5HT2a receptor zodanig dat BDNF ook flink omhoog gaat. Deze combinatie zorgt voor neurogenese, wat het aanmaken van nieuwe neuronen betekent, op een niveau die ongekend is. Deze hogere neuroplasticiteit draagt bij aan het psychisch welzijn

Paddo’s (psilocine), Ayahuasca (DMT) en LSD verhogen op een zeer effectieve manier BDNF waardoor hersen- en zenuwcellen herstellen en nieuwe verbindingen aangaan

Meer mechanismen paddo therapie

Wegens de verhoogde stimulatie van de serotonerge receptoren kunnen er meer mechanismen een positie uitwerking zoals:

Minder ego

Bij hogere doseringen voelt het alsof je minder zelfbesef hebt en lijken de dingen daardoor meer verbonden. Als je met minder zelfbesef naar jezelf kijkt lijkt het soms alsof het gaat over iemand anders dan jijzelf. Vanuit deze gedachten is het vaak makkelijker om eerlijk over jezelf te praten. Het zorgt dus voor emotionele openheid en dat kan een groot voordeel hebben voor de verwerking van het verleden maar ook voor gesprekstherapie, zelfonderzoek en persoonlijke groei.

Verhoogde empathie

Bij het loslaten van trauma hoort soms ook de vergeving van de dader en slachtoffer. De slachtoffer dient zichzelf te vergeven voor de situatie waarin diegene zat en daarvoor is empathie voor jezelf ook nodig. Ook het vergeven van de dader kan helpen bij het proces. Het meer inlevend vermogen in de dader zonder de zelfbescherming van de ego is het vergeven vaak een makkelijker proces.

Nieuwe inzichten

Bij gebruik van de meeste psychedelica gaat het brein op een andere manier werken dan je bent gewend. Er kunnen nieuwe inzichten en dwarsverbanden worden ontdekt. Van te voren is natuurlijk niet te bedenken hoe dit zal verlopen. Het mooie van dit soort sessies is dat nieuwsgierigheid wordt beloond en dat mensen veelal nieuwsgierig blijven naar zichzelf, anderen en de wereld.

Een sessie ondergaan

Bij ons beginnen de trajecten met het intakeformulier. Na het invullen van de intake zal er een eerste advies naar u worden verzonden per mail met daarin de geadviseerde trip en dosering. Verder staat er in de mail een uitleg wat de aanpak ongeveer zal zijn en hoe er een afspraak kan worden gemaakt voor de psychedelische sessie.

Start hier de intake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *