Het originele bericht komt van de onderstaande link

Magic Dance: Creatief met dansen, coaching en truffels

Wat maakt de Magic Dance bijzonder?

De Magic Dance ceremonie is een combinatie van danscoaching, vrije dansexpressie en psychedelica (magic truffels). Wil je meer bewust worden van jezelf, je lichaam, de ander, en het effect hiervan meenemen in je normale leven? Dan is dit de creatieve manier om bezig te zijn met je persoonlijke groei. We gaan verder dan alleen woorden.

Het is geen therapie

Zie het niet als een therapeutische begeleidingsvorm. Je gaat niet je verleden of problemen analyseren. Bij coaching gaat het om wat er in het heden afspeelt en wat je wilt bereiken. Je gaat voor jezelf opzoek naar oplossingen. Jij komt met je eigen intentie en wij als coaches ondersteunen je in dit creatieve proces.

De antwoorden zitten in jezelf

Tijdens de Magic Dance ceremonie helpen we je zelf te onderzoeken wat het beste is voor jou. Dans, beweging en muziek is een middel die we hiervoor gebruiken, maar het is totaal geen doel om je beter te leren dansen. De ceremonie is met maximaal 12 personen waardoor er genoeg ruimte en veiligheid is om je eigen verhaal te ontdekken. Er zal meer diepgang zijn als je een individuele sessie doet, maar de groep zorgt ook weer voor mooie interacties en inzichten.

Wat doen de truffels?

Voordat je begint aan de vrije dans neem je een lage dosis magic truffels in waardoor je emotionele belevenis nog een innerlijke laag dieper gaat.

De bekende actieve stoffen in truffels zijn psilocybine en psilocine. Psilocybine wordt ook door het lichaam omgezet in psilocine. Dat is een stof dat lijkt op ons lichaamseigen serotonine. Een verhoogde activiteit van psilocine en serotonine zorgt voor verbondenheid, emotionele uitschieters, tevredenheid en een minder actief ego. Gebieden die normaal gesproken strikt gescheiden zijn kunnen nu vrij met elkaar communiceren. Hierdoor kun je dingen in een ander perspectief zien of tot creatieve oplossingen komen.

Je lichaam-in-beweging is ondersteund in dit proces. De dans weerspiegelt wat er intern leeft.

Waarom is de combi zo effectief?

De neurowetenschap kan in dit antwoordt ondersteunen. We weten dat ons brein uit 2 hersenhelften bestaat. Wanneer je danst gebruik je zowel je linker- en je rechterkant van je lichaam. Voor de besturing hiervan wordt de rechter- en de linkerhersenhelft gebruikt. Je rechterhersenhelft zou je kunnen beschrijven als je gevoel en creatieve kant en je linkerhersenhelft als je theoretische en denk kant.

Bij de Magic Dance wordt dus beiden hersenhelften gebruikt in plaats van slechts één deel. Door de dans, het gesprek erover en de truffels maakt het brein nieuwe verbindingen aan, waardoor je oude patronen of gewoontes kan ‘overschrijven’. Nieuwe inzichten kunnen direct worden opgeslagen in het lichaam. Dit maakt alles bij elkaar extra magisch!

Benieuwd naar onze volgende Magic Dance ceremonie? Klik op onderstaande link:

Agenda Magic Dance Events

Bronvermelding:

  • Van Manen, J. (2012). Danscoaching persoonlijke ontwikkeling door fysieke en mentale expressie (1e druk). boom/nelissen.
  • Van der Putten, M. (2021). Wat is truffeltherapie? Geraadpleegd op 7 november 2021, van https://triptherapie.nl/wat-is-truffel-therapie/