Vegan eten kan gezonder zijn

Personen die overschakelen naar een vegan dieet worden in eerste instantie vaak gezonder, krijgen meer energie na een aantal weken, krijgen een beter gewicht en gaan er ook gezonder uitzien. Deze veranderingen worden vaak veroorzaakt van het schrappen van ongezonde elementen uit het dieet en het toevoegen van natuurlijke voeding.

Langdurig veganistisch eten

Bij langdurig puur een veganistisch dieet volgen ontstaan er tekorten aan bepaalde voedingstoffen. Suppletie met deze voedingstoffen kan de tekorten aanvullen, maar vaak missen er een paar mineralen, vitaminen of andere voedingstoffen. De meest bekende supplement voor vegans is vitamine B12. Er zijn meer stoffen die een belangrijke rol spelen, lees verder voor mee informatie

Tekorten aan voedingstoffen zorgen voor depressie

Bij triptherapie melding zich veel klanten aan die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen. Depressie, angstklachten en lage energieniveaus zijn de klachten die het meest voorkomen bij deze groep. Psychedelische therapie werkt uiteraard goed tegen het psychologische aspect bij depressie en angsten, maar het lost de onderliggende fysieke deficiëntie van voedingstoffen niet op. De beste manier om een blijvende oplossing te vinden is natuurlijk om de fysieke (voeding) als de psychische kant (psychedelische sessie) tegelijk aan te pakken.

Denk aan de volgende stoffen

De meest voorkomende deficiënties komen bij veganisten op conto van vitamines en mineralen. In steeds meer gevallen is een lage eiwitinname (en bepaalde aminozuren) een factor van een slechtere gezondheid.

De rol van eiwitten en aminozuren bij depressie

Hierbij een lijstje van voedingstoffen die je aandacht nodig heeft als veganist zijnde. Carnitine, Creatine, Jodium, Omega 3 (DHA en EPA), Omega 6 (GLA), Selenium, Vitamine B1, B2, B6, B11, B12, D, Q10 en zink.

De verhouding van de Omega 3 en Omega 6 vetzuren

Veganistische triptherapie?

Ben je veganist en wil je een psychedelische sessie doen? Maak gebruik van de tips op deze pagina en bekijk welke voedingstoffen je via voeding binnen kan krijgen en welke je als supplement moet gebruiken. Bij een triptherapie-traject denken we met je mee en gaan we op zoek wat voor jou kan helpen.

Klaar voor de digitale intake?

Wilt u eerst advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Genoeg leesvoer?

Heb jij ook een passie voor voeding en wat het doet met onze gezondheid op fysiek en psychisch vlak? We hebben nog meer artikelen die je misschien interessant vindt. Hierbij wat suggesties.

Vitamine D tegen depressie en ontstekingsziekten

De relatie tussen BDNF, depressie, voeding, beweging en paddo’s

Neurotransmitters en voeding

Voeding, gezondheid, beweging, depressie, angst, burn-out en ontstekingsziekten

Voeding, beweging en supplementen tegen depressie en angsten

Paddenstoelen tegen Corona?

ORAC waarden voeding en vrije radicalen

Natuurlijke middelen voor een betere slaap

De neurotransmitter acetylcholine

De neurotransmitter GABA

Hormonen en neurotransmitters bepalen uw stemming

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Triptherapie: De depressieve veganist