Hoge dosering truffels tijdens sessie

Tijdens een truffel sessie ceremonie met een hoge dosering gebeurt er uiteraard veel mee dan bij sessies met een lage dosering. De psychedelische effecten zijn aanzienlijk aanwezig en de realiteit is niet meer wat u normaal als realiteit zou ervaren. In deze blog beschrijven we de effecten die hoogstwaarschijnlijk gebeuren voorkomen tijdens een hoge dosering truffel sessie.

U vindt hier een overzicht met alle doseringen en triplevels

Psilocybine uit truffels

Andere namen voor een truffel sessie zijn truffel therapie, paddo sessie of psilocybine sessie. Wij gebruiken psilocybine houdende truffels tijdens een truffel sessie omdat dit de enige manier is om legaal te werken met psilocybine. Een truffel sessie kan worden gebruikt als spirituele aangelegenheid, als nieuwe ervaring of als therapie. Wij spreken daarom soms ook over paddo therapie, truffel therapie of psilocybine therapie. Al deze termen hebben de truffel sessie als basis.

Effecten van de hoge dosis psilocybine

Het zal u niet verbazen dat er bij hogere doseringen meer psychedelische effecten ontstaan dan bij lagere doseringen. De intensiteit van de psychedelische reis wordt dan ook in 5 trip levels verdeeld. Bij een hoge dosis psilocybine horen de effecten van een trip met trip level 4 en 5.

Trip level 4 (Hoge dosering)

Sterke hallucinaties, zoals objecten die overgaan in andere objecten (morphen). Waarneming van het ego vervaagt, objecten kunnen bijvoorbeeld tegen je gaan praten of je voelt tegenstrijdige dingen tegelijkertijd. Enig verlies van de realiteit, tijd wordt een onbegrijpbaar begrip. Mogelijke ervaring van uittreding uit het lichaam (out of body experience). Vermenging prikkels van verschillende zintuigen. Vanwege het egoverlies en daarbij het verlies van zelfbescherming is men tijdens deze fase hard maar eerlijk over zichzelf. Problemen kunnen geadresseerd worden en een plek krijgen. De connectie met het onderbewuste is bij dit triplevel heel hoog waardoor er heel veel geleerd kan worden over wie iemand is, terwijl het lijkt alsof het om een ander gaat vanwege het egoverlies.

Trip level 5 (Hoge dosering)

Totaal verlies van visuele verbinding met de werkelijkheid, zintuigen werken niet meer op de “normale” manier. Een totaal verlies van ego. Gebruikers voelen zichzelf samensmelten met de ruimte, andere objecten of het universum. Het verlies van realiteit wordt zo erg dat deze moeilijk te verklaren of verwoorden valt. Dit level verschilt van de overige levels doordat het werkelijke universum waarin dingen zich bevinden ophoudt te bestaan. Tijdens deze fase is er totaal geen sturing mogelijk vanuit de ego. De connectie met het onderbewuste is nu maximaal. Er valt niets te verbergen. Het is een als het ware een droom die niet te beïnvloeden is door u zelf. Deze fase kan u inzichten geven op een in eerste instantie onbegrijpbare manier. Level 5 trippers noemen de trip ervaringen vaak mystiek, de mooiste ervaring van hun leven of juist beangstigend. Vooral control freaks vinden het in het begin eng. Het is niet verstandig om meteen triplevel 5 te gaan doen zonder ervaring met psychedelica.

Voor wie is de hoge dosering truffel sessie geschikt?

Een hoog gedoseerde truffel sessie is uitermate geschikt voor diegenen die al eerder een psychedelische trip hebben gedaan. Indien je nog nooit tripmiddelen (psychedelica) hebt gebruikt dan kan je beter kiezen voor een lage of medium gedoseerde sessie. De hogere doserinen worden vaak gezien als een extra verdiepende ervaring voor personen die de mildere alternatieven al hebben geprobeerd.

DoseringenTrip levelTijdsduur (h)Geschiktheid
Laag1-22-3Beginner
Medium3-43-5Beginner
Hoog4-54-6Ervaring psychedelica
Heroisch55-8Meer ervaren

Individueel of als groep

U mag zelf kiezen of u een individuele of groepssessie wilt. Wij adviseren bij therapeutische doeleinden om de groep niet te groot te maken. Bij individuele sessies is het uiteraard toegestaan om een extra bekende (vertrouwenspersoon) aanwezig te laten zijn.

U mag zelf een groepje samenstellen met bij voorkeur de mensen die u het meest vertrouwd. In sommige gevallen is het juist handig om niet individueel deel te nemen aan een truffel sessie. Denk bijvoorbeeld aan relatie therapie of ander vormen van bindings-problematiek.

Op uw locatie of bij ons?

We zijn flexibel als het om de locatie gaat zolang het maar in Nederland is. Zo kunnen we bij u thuis, in een hotel of afgehuurde Airbnb onze individuele en kleinschalige ceremonies uitvoeren waarbij u zelf kiest wie er mee doet. Op uw eigen locatie is in de meeste gevallen voordeliger, u bent dan zelf in uw vertrouwde en u hoeft na de trip niet te reizen. Dit kan bijdragen aan innerlijke rust tijdens de psychedelische trip.

Lees hier meer over onze service op locatie

U kunt ook gebruik maken van onze ruimte in Schiedam die speciaal is ingericht voor psychedelische sessies voor zelf samengestelde groepen tot maximaal 6 personen. De Psychedelic Loft te Schiedam (dichtbij Rotterdam) kan de ervaring ten goede doen en is vooral handig bij groepen vanaf 3 tot 6 personen. Indien u gebruik maakt van de Psychedelic Loft te Schiedam kunt u blijven overnachten.

Lees hier meer over de Psychedelic Loft te schiedam

Advies trip level en soort psychedelica

Wilt u graag een psychedelische trip ondergaan voor de helende therapeutische effecten of voor persoonlijke en/of spirituele groei? Wij kunnen u een advies geven over welk trip level goed bij uw doel en uw ervaring past. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *