MDMA effectief in studies bij diverse behandelingen

Volgens diverse lopende en afgeronde wetenschappelijke onderzoeken naar MDMA kan MDMA volgens de prognose van deze onderzoekers worden ingezet bij de volgende zaken:

  1. Posttraumatische stressstoornis (PTSS): MDMA is onderzocht als een mogelijke behandeling voor PTSS, met veelbelovende resultaten in klinische trials. Het heeft aangetoond dat het kan helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de psychotherapeutische behandeling.
  2. Angststoornissen: MDMA is bestudeerd als een mogelijke behandeling voor verschillende angststoornissen, waaronder sociale angststoornis en angst bij ernstige ziekte, waarbij het potentiële therapeutische effecten vertoont.
  3. Depressie: Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA-assisteerde psychotherapie mogelijk effectief kan zijn bij de behandeling van depressie, met name bij gevallen waarbij conventionele behandelingen niet succesvol zijn gebleken.
  4. Autisme: Studies hebben de effecten van MDMA onderzocht bij de behandeling van sociale angst en verbetering van empathie bij individuen met autisme. De resultaten suggereren dat MDMA kan helpen bij het verminderen van sociale angst en het verbeteren van sociale vaardigheden.
  5. Verslavingsstoornissen: Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA-assisteerde psychotherapie effectief kan zijn bij de behandeling van verslaving aan stoffen zoals alcohol, cocaïne en opiaten, waarbij het kan helpen bij het verminderen van cravings en het bevorderen van emotionele verwerking.
  6. Relatie-therapie: MDMA-assisteerde therapie is onderzocht als een middel om de communicatie en het emotionele begrip tussen partners te verbeteren, waarbij het kan helpen bij het vergroten van intimiteit en het verminderen van relatieconflicten.
  7. Terminale ziekte: Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA-assisteerde psychotherapie kan bijdragen aan het verminderen van angst en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met een terminale ziekte, zoals kanker.
  8. Eetstoornissen: Er zijn studies geweest die de rol van MDMA hebben onderzocht bij de behandeling van eetstoornissen, zoals anorexia nervosa, waarbij het kan helpen bij het verbeteren van lichaamsbeeld en interoceptie.

MDMA therapie is mogelijk in Nederland

In Nederland is MDMA nog steeds een illegale stof die staat op de opiumwet lijst 1. Wij werken daarom met een stof die nauw verwant is aan MDMA, het zogeheten MDMA analoog (analogon). In de chemie wordt met analoog een stof bedoeld die zodanig chemisch verwant is dat deze betreffende de structuur van het molecuul gelijk is met subtiele verschillen. In geval van het MDMA analoog is dat ook het geval. De structuur is nagenoeg hetzelfde en het minieme verschil zorgt ervoor dat het ten eerste legaal is, het minder energie geeft dan MDMA en meer positieve en empathische gevoelens teweeg brengt. Bij de meeste personen is er gedurende de dagen na de sessie minder te merken van de bekende dinsdagdip die bij MDMA gebruik vaak voorkomt. Deze verschillen maakt het naar onze mening zelfs geschikter voor MDMA sessies. Een voor- en nadeel van het MDMA analogon is dat de effecten iets langer duren.

EigenschappenMDMAMDMA Analoog
Duur van werking4-6 uur5-7 uur
EnergieVerhogendOnveranderd/dromerig/relaxed
EmotioneelSterkere emoties (alle), Empathie, Extase, meer sociaalSterkere emoties (alle), Meer empathie en euforie dan bij MDMA, meer sociaal
VisueelZeer kleine kans op hallucinatiesIets meer visuele effecten (kleur, geometrie)
GeheugenBeter geheugenBeter geheugen
MuziekSterkere beleving/waarderingSterkere beleving/waardering

Aanmelden voor MDMA therapie

De MDMA sessies die we bij Triptherapie begeleiden hebben een specifieke voorbereiding waarbij we rekening met het doel van de sessie. Op basis van de intake adviseren we tevens welke voeding en supplementen je kunt gebruiken om voor de MDMA sessie al een betere balans kunt krijgen tussen dopamine, serotonine, acetylcholine en GABA. Deze voorbereiding draagt bij aan betere sessies en betere resultaten. Wil jij een MDMA sessie bij ons doen? Vul dan eerst de intake in via de onderstaande link. Wij controleren dan meteen of je contra-indicaties hebt.

Informatie MDMA therapie | Intake invullen | Contact opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *