Een psilocybine sessie kan gevaarlijk zijn

Om uit te sluiten dat je psilocybine gaat gebruiken terwijl het niet veilig is wijzen we je eerst op gevaarlijke interacties. Sommige situaties, medicijnen en aandoeningen kan je namelijk beter niet combineren met een psilocybine sessie.

– Zwangerschap
– Schizofrenie
– Bipolaire stoornis
– Borderline
– Psychose gevoeligheid (of verleden met psychose)
– Ernstige Bloeddruk/hartklachten
– Hersenbloedingen

Verder kunnen de onderstaande medicijnen niet worden gecombineerd met psychedelica:

– Lithium
– Hart en bloeddrukmedicatie
– Opoïden (tramadol, morfine en codeïne)
– TCA en MAO remmers

De positieve effecten van een psilocybine sessie

Studies hebben aangetoond dat al bij één psilocybine sessie met een hoge dosering er verschillende positieve effecten kunnen optreden voor zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid. Enkele voorbeelden zijn de volgende:

  1. Verhoogde verbondenheid met de natuur: psilocybine-gebruik kan leiden tot een toename van gevoelens van verbondenheid met de natuur, wat kan leiden tot een verhoogde waardering voor het milieu en verantwoordelijk gedrag.
  2. Verminderde angst en depressie: Een psilocybine-sessie kan helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie. Het mechanisme hiervoor is niet volledig begrepen, maar het wordt gedacht dat psilocybine de hersenen helpt om nieuwe verbindingen te maken en nieuwe neurale paden te vormen die angst en depressie kunnen verminderen.
  3. Verbeterde creativiteit en verbeeldingskracht: Psilocybine kan leiden tot verhoogde creativiteit en verbeeldingskracht, omdat het de activiteit in het deel van de hersenen dat betrokken is bij creativiteit en verbeeldingskracht kan versterken.
  4. Verminderde verslavingsgedrag: Psilocybine-gebruik kan helpen bij het verminderen van symptomen van verslaving. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de manier waarop psilocybine de hersenen activeert en nieuwe verbindingen tussen neuronen vormt.

Waar kan terecht voor een psilocybine sessie?

Onze partner Triptherapie biedt als één van de eerste al sinds 2018 psilocybine therapie aan en je kunt daar terecht voor een psilocybine sessie. Je wordt bij Triptherapie begeleidt van voor- tot natraject en ze hebben oog voor de fysieke gezondheid. Een psilocybine sessie kan je alleen doen als je eerst de intake invult, wat ook meteen de basis is voor de gezondheidscheck en de adviezen.

Start de intake via Triptherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *