Waarom de vergelijking tussen Psiloflora en psilohuasca?

Middels deze vergelijk willen we u wijzen op de onnodige extra risico’s van MAO remmers bij een psychedelisch middel die geen MAO remmers nodig heeft. Waarom sommigen mensen dan wel het extra risiso nemen op complicaties wordt ook uitgelegd in dit artikel over truffels, ayahuasca, psilohuasca en psiloflora.

De psilohuasca ceremonie

Psilohuasca en ayahuasca eindigen beiden op huasca. Naast deze gelijkenis bevatten beiden psychedelische stoffen in combinatie met een sterke MAO remmer. In de meeste gevallen wordt de banisteriopis caapi als sterke MAOi gebruikt. De MAO remmers in banisteriopis caapi voorkomen de afbraak van DMT, psilocybine, dopamine, adrenaline, tyramine en meerdere psychedelische en ook schadelijke monoaminen. Bij ayahuasca is een MAO remmer sowieso nodig want anders werkt het psychedelische actieve bestandsdeel DMT niet. Bij Psilohuasca wordt er gebruik gemaakt van psilocybine houdende paddenstoelen of truffels en zijn de sterke MAO remmers niet nodig, want psilocybine werkt gewoon oraal ook zonder MAO remmers. Voeg je toch MAO remmers toe zoals de Banisteriopis caapi dan zal je minder nodig hebben van de psilocybine houdende truffels en zullen ook andere psychedelische compounds de maag beter overleven en het brein bereiken.

Banisteriopis caapi

De banisteriopis caapi is een heftige MAO remmer die ook bijvoorbeeld tyramine-afbraak remt. Tyramine kan een gevaar worden als de concentratie te hoog wordt. Het voorkomen van verhoogd tyramine kan worden gedaan door een dieet te volgen.

Lees hier meer over het dieet bij psilohuasca

Zoals te lezen valt via bovenstaande link zitten er heel wat haken en ogen aan het gebruik van psychedelica in combinatie met sterke MAO remmers (of medicijnen). Bij het gebruik van paddo’s en truffels zijn de MAO remmers op zich helemaal niet nodig. De dosis verhogen is veiliger dan het toevoegen van de MAO remmers.

Passiebloem als alternatieve MAO remmer

De passiebloem is een milde MAO remmer en zal magic mushrooms of truffels wel versterken en de trip verlengen zonder dat er veel extra risico’s ontstaan. De combinatie van psilocybine en de passiebloem (Passiflora incarnata) wordt ook wel psiloflora genoemd en is in onze ogen de perfecte combinatie van niet de extra risico’s van een zware MAO remmer, maar wel de voordelen van een lichte MAO remmer.

De Passiflora trip

Het voordeel van het gebruiken van de passiebloem is dat er in eerste instantie al minder paddo of truffel nodig is om tot hetzelfde triplevel te komen. De passiebloem heeft in verhouding tot andere veel gebruikte MAO remmers een veel mildere uitwerking waardoor de risico’s lager zijn (maar neem de voorschriften t.b.v. de veiligheid wel serieus). De voordelen die de passiebloem geeft zijn:

 • Rustgevende werking
 • Diepere trip (triplevel 5)
 • Langduriger trip (tot 8 uur)
 • Heldere trip
 • Meer visuele trip

Buiten de verbeterende werking van een psychedelische trip wordt de Passiflora incarnata ook wel eens ingezet zonder psychedelica tegen ADHD, nervositeit, nerveuze hartklachten, Ziekte van Parkinson, toevallen, spierkrampen, hysterie, hypertensie, PMS, epilepsie, huidaandoeningen, aambeien, brandwonden, astma, kinkhoest, bronchitis, infecties en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samenhangen met de menopauze. Tevens wordt het toegepast als middel om de gevolgen van alcoholisme te verminderen, het stoppen met drinken te vergemakkelijken en wordt ook toegepast bij delirium tremens.

Lees hier meer over passiflora incarnata

Het dieet bij psiloflora en psilohuasca

Wij gebruiken geen sterke MAO remmer als we psiloflora bereiden. Dit doen we omdat gezondheid en veiligheid voorop staat. Als alternatief op de bekende MAO remmers gebruiken wij onder andere de rustgevende plant passiflora incarnata. De passiflora incarnata heeft de minste risicoverhoging ten op zichte van de winst die je er mee kan behalen tijdens de trip. Om de risico’s in te perken dient u rekening te houden met een aangepast dieet. Het onderstaande dieet is met name van toepassing bij de zwaardere MAO remmende psilohuasca. Het houden aan dit dieet is meer dan dat nodig is maar het maakt de kans op complicaties verwaarloosbaar klein.

Lees hier de voorbereidingen en dieetaanpassingen die bij onze psilohuasca horen

De psiloflora ceremonie

De meeste psiloflora ceremonies die wij begeleiden zijn individueel. De individuele ceremonies hebben de meeste impact omdat we een plan van aanpak maken die persoonlijk is. Wij doen meer dan alleen het begeleiden van personen tijdens een psiloflora ceremonie. Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psiloflora ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de trip en inzichten op dezelfde dag
 6. We houden contact gedurende 1 a 2 weken voor de integratie van de inzichten

Meerdere personen tegelijk

In sommige gevallen is het begeleiden van een groep ook mogelijk. Als er extra nut is om aan een psiloflora ceremonie gezamenlijk deel te nemen dan kan dat in overleg. Wij zullen u nooit bij onbekenden indelen dus u kunt zelf uw groep samenstellen. De grootte van een groep kan maximaal 4 personen groot zijn.

Extra’s tijdens psiloflora ceremonie

De psiloflora ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

 • Individuele begeleiding psiloflora ceremonie
 • Aromatherapie (tijdens trip)
 • Kleurentherapie (tijdens trip)
 • Muzikale ondersteuning
 • NLP
Kleurentherapie tijdens sessie

De tijdsduur en prijs van een psiloflora ceremonie

Een psiloflora ceremonie duurt zo’n 6-8 uur en is per persoon verschillend. De kosten van een individuele psilohuasca ceremonie inclusief voorbereiding, adviezen, psychedelica, integratie en de bovengenoemde extra’s bedraagt 275 euro. Extra personen die deelnemen kosten 150 euro per persoon extra. Bij een individuele ceremonie mag u een vertrouwenspersoon aanwezig laten zijn zonder meerkosten.

Locatie

Er zijn meerdere opties. Wij werken aan huis of u kunt op onze locaties langskomen. In het geval dat u de aan huis service boekt kunt u zorgvrij thuis blijven in uw eigen vertrouwde omgeving. In dat geval rekenen we 25 cent per gereden kilometer vanaf postcode 1974NK IJmuiden

Klik hier voor aan huis service

Klik hier voor de locatie Schiedam

Reserveren

Lees voordat u bij ons gaat reserveren eerst de volgende pagina met contra indicaties:

Contra indicaties psiloflora

U kunt een datum reserveren via het onderstaande formulier of via de volgende link:

Psiloflora ceremonie reserveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *