MDMA analoog

In dit bericht wordt gesproken over MDMA sessies, maar in Nederland kan dit alleen met een MDMA analoog. Meer informatie over dit onderwerp:

MDMA analoog

Door het expliciet vermelden van de exacte stofnamen van psychedelische stoffen in de opiumwet, krijgen de autoriteiten de bevoegdheid om op te treden tegen het bezit, de handel en het gebruik van deze stoffen. MDMA staat op lijst 1 van de Opiumwet en is daardoor niet legaal te gebruiken. Door gebruik te maken van analogen die (nog) niet vermeld staan in de wet, is het legaal.

Wat is een MDMA sessie?

Een MDMA sessie is een unieke therapeutische ervaring die diepgaande emotionele heling en persoonlijke groei kan faciliteren. Tijdens de MDMA sessie wordt er gebruik gemaakt van MDMA of stoffen die daarop lijken in combinatie met een vorm van reguliere therapie zoals blootstellingstherapie of cognitieve gedragstherapie. Door de positieve eigenschappen van MDMA kan reguliere therapie zodanig versterkt worden dat de kans op vermindering van symptomen tot wel twee keer hoger zijn dan zonder MDMA.

Redenen voor een MDMA sessie

MDMA sessies kunnen om verschillende redenen worden gekozen. Ze werken over het algemeen het beste bij het verlichten van PTSS, het verwerken van trauma’s, het verminderen van diverse angstklachten en als relatietherapie. Hierbij een opsomming van voordelen:

 1. Emotionele heling: MDMA staat bekend om zijn potentieel om diepgaande emotionele heling te faciliteren.
 2. Verbeterde communicatie: MDMA kan de empathie en verbondenheid vergroten, wat kan leiden tot verbeterde communicatie.
 3. Zelfacceptatie en zelfliefde: Een MDMA sessie kan een diep gevoel van zelfacceptatie en zelfliefde bevorderen.
 4. Verlichting van angst en depressie: Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA in combinatie met therapie positieve resultaten kan opleveren bij de behandeling van angst en depressie.
 5. Spirituele groei: Voor sommige mensen kan een MDMA sessie een spirituele ervaring zijn.
 6. Verwerking van verlies: MDMA kan ondersteuning bieden bij het verwerken van rouw en verlies.
 7. Posttraumatische groei: Naast het behandelen van trauma, kan MDMA ook bijdragen aan posttraumatische groei.
 8. Bevordering van compassie: MDMA kan de empathie vergroten, niet alleen naar anderen toe, maar ook naar jezelf.
 9. Persoonlijke inzichten en bewustzijn: Een MDMA sessie kan leiden tot diepe persoonlijke inzichten en verhoogd zelfbewustzijn.
 10. Verhoogd welzijn en levenskwaliteit: Een MDMA sessie kan bijdragen aan een verhoogd gevoel van welzijn en een verbeterde kwaliteit van leven.

Bron: Voordelen MDMA sessie via Triptherapie

Het proces van een MDMA sessie

Een MDMA sessie volgens het Triptherapie protocol omvat een zorgvuldige voorbereiding, de sessie zelf en een nazorgfase. De onderstaande structuur wordt gebruikt om zo veel mogelijk resultaat te kunnen bewerkstelligen.

Voorbereiding

De voorbereiding op de MDMA sessie is een essentieel onderdeel van het proces. Het stelt de deelnemer in staat om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de ervaring.

Tijdens de Sessie

Tijdens de MDMA sessie wordt de deelnemer begeleid door een ervaren therapeut. De therapeut helpt de deelnemer om door de ervaring te navigeren en biedt ondersteuning waar nodig.

Na de Sessie

Na de sessie is er een periode van integratie. Dit is een tijd om de ervaringen en inzichten die tijdens de sessie zijn opgedaan, te verwerken en te integreren in het dagelijks leven.

MDMA is niet geschikt voor iedereen

Er zijn verschillende contra-indicaties voor het gebruik van MDMA. Hieronder zijn de meest bekende contra-indicaties vermeld:

 1. Medicijngebruik: Het gebruik van MDMA wordt afgeraden bij medicijngebruik waarvan het medicijn interacteert met het CYP2D6 enzym en/of psychoactieve medicatie. Dit omvat onder andere:
  • Hart- en/of bloeddrukmedicatie
  • Opoïden (zoals tramadol, morfine en codeïne)
  • TCA (Tricyclische antidepressiva)
  • MAOi (Monoamine-oxidase remmers)
  • SSRI (Selectieve serotonine heropname remmers)
  • SNRI (Selectieve serotonine en noradrenaline heropname remmers)
  • Antipsychotica
 2. Gezondheidsproblemen: Het gebruik van MDMA wordt afgeraden bij hartaandoeningen en leverproblemen.
 3. Psychische aandoeningen: Mensen met borderline, schizofrenie, psychose-gevoeligheid moeten MDMA vermijden.
 4. Zwangerschap: Het gebruik van MDMA wordt afgeraden bij zwangerschappen.
 5. Combinatie met andere stimulerende middelen: MDMA in combinatie met andere stimulerende middelen, zoals cocaïne, kan het risico op cardiovasculaire complicaties, zoals hartkloppingen, verhogen.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met interacties van MDMA met onder andere medicatie. Om meer zekerheid te krijgen of je een MDMA sessie kunt doen kan je zelf gaan inlezen via de onderstaande links, een screening starten via Triptherapie of navraag doen bij een medisch specialist zoals een psychiater.

MDMA info | MDMA therapie | Screening Triptherapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

MDMA sessie