Paddo’s en truffels

Paddo’s of magic mushrooms behoren tot de paddenstoelen die psilocybine bevatten en psychoactief zijn. Magic truffels zijn eigenlijk sclerotia, een ander deel van de paddenstoel dat ook psilocybine bevat. Hoewel ze chemisch vergelijkbaar zijn, wordt gemeld dat trips veroorzaakt door magic truffels milder zijn en minder intense hallucinaties veroorzaken. Het verschil van sterkte wordt vooral veroorzaakt door de concentratie psilocybine en psilocine. Om het mildere effect van truffels te compenseren kan de dosering verhoogd worden om dezelfde sterkte van de trip te veroorzaken. In Nederland maken we vanwege de wet enkel gebruik van de magische truffel en niet de illegale paddo.

Begeleide paddo of truffeltrip

Begeleide trips wordt ook wel psychedelische therapie genoemd. Deze sessies worden gedaan met een ervaren coach of psycholoog. Dit kan helpen om een goede voorbereiding en mindset te creëren waardoor de psychedelische sessie beter gaat. Er is veelbelovend onderzoek dat suggereert dat psilocybine, wanneer het wordt gebruikt in een gecontroleerde en ondersteunende omgeving, kan helpen bij het verminderen van angst bij sommige kankerpatiënten en kan helpen bij het stoppen met roken. Bovendien suggereert onderzoek dat psilocybine de connectiviteit tussen verschillende hersengebieden kan verhogen, wat kan helpen bij het doorbreken van langdurige patronen van piekeren en overmatige zelfkritiek.

Hoe goed werkt de extra begeleiding?

De meeste mensen denken dat een begeleide psilocybine sessie alleen voor de veiligheid is van de deelnemer, dit is wel belangrijk maar niet het enige. Naast het waarborgen van de fysieke veiligheid (vallen/stoten/gekke dingen doen/EHBO etc.) zorgt de begeleider ook voor emotionele veiligheid tijdens de sessie. Andere belangrijke dingen wat een begeleider kan doen zijn bijvoorbeeld het begingesprek beïnvloeden zodat er aan de doelen gewerkt kan worden, de verzorging van muziek, aromatherapie en andere extra’s. Tevens dient een goede begeleider of tripsitter als portaal naar de ‘echte wereld’.

De voorbereiding van therapeutische trips zijn zeer belangrijk en goede begeleiding zal voor de sessie zelf al proberen om bepaalde informatie te delen. Deze informatie, wat een film of boek kan zijn, nestelt zicht in het bewuste of onderbewuste brein en kan tijdens de trip uitgroeien tot een mogelijke oplossing. Dit werkt een beetje hetzelfde als domen, alles wat je meemaakt voor de dromen kan een effect hebben. Verder is het belangrijk om de neurochemie te verbeteren. Een inbalans in de neurochemie is de voornaamste oorzaak van een bad trip. Met een neurotransmittertest en adviezen om de neurochemie te verbeteren wordt de kans op een goede ervaring drastisch verhoogd

Na de sessie is er ruimte om de ervaring te integreren. Een integratiegesprek met de begeleider kan ervoor zorgen dat de opgedane kennis kan worden omgezet in actie. Ook onduidelijke stukken van de trip kunnen soms worden uitgelegd met behulp van de ervaring van de begeleider.

Waar vind je ervaren begeleiding voor psychedelische sessies?

We kunnen niet goed inzien wat andere bedrijven aan ervaring hebben. Wel kunnen we een tip meegeven en dat is om de leeftijd van de website te controleren. De leeftijd van de website controleer je in de Google zoekresultaten door op de drie puntjes te klikken. Kies bij voorkeur een website die langer bestaat dan drie jaar en met meerdere recensies.

Meest ervaren begeleider in Nederland

De oprichter van Triptherapie heeft 1800 personen geholpen met het begeleiden van met name truffel sessies. Ook Andere psychedelica zoals LSD en MDMA is hij bekend mee. Het lijkt erop dat Marcel de meeste psychedelische sessies in Nederland heeft begeleid in de afgelopen 5 jaar. Neem een kijkje op zijn profielpagina:

Marcel (Triptherapie)

Psychedelische sessies zijn nog niet medische behandelingen

In Nederland vallen de begeleide paddo, truffel of psilocybine sessies niet onder de reguliere zorg. Het zijn dan ook geen medische behandelingen die door zorgverzekeraars vergoed. Voor de wet vallen dit soort sessies onder coaching en kan iedereen deze sessies aanbieden. Op dit moment schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond en is het dus belangrijk een partij te kiezen die goed bij je past. Doe dus vooral onderzoek.