Psychedelische therapie in Nederland en de verschillende psychedelica

In Nederland kan je legaal gebruik maken van psychedelische therapie. Psychedelica kan een indrukwekkende en spirituele trip/reis veroorzaken waarbij zelfontdekking, persoonlijke groei en het verminderen van de symptomen van diverse aandoeningen zoals depressie en angstklachten een grote rol spelen. Zorgvuldig begeleide sessies in combinatie met CGT vergroot de kans op therapeutisch succes. Psychedelische sessies worden gedaan met diverse psychedelische substanties. Hieronder beschreven we een aantal mogelijkheden.

Individuele Sessies:

1. Psilocybine therapie:

Ervaar de wijsheid van de natuur met onze psilocybine sessies. Psilocybine, afkomstig van magische paddenstoelen, opent de deuren naar het onderbewuste en bevordert introspectie en zelfreflectie. Onze ervaren begeleiders zorgen voor een veilige omgeving waarin je de diepten van je geest kunt verkennen.

Psilocybine therapie

2. MDMA therapie:

Ontdek de empathische kracht van MDMA in onze begeleide sessies. MDMA bevordert niet alleen emotionele openheid, maar helpt ook bij het overwinnen van trauma’s en het versterken van verbindingen met anderen. Onze professionele begeleiders zorgen voor een warme en ondersteunende omgeving.

MDMA sessie

3. Psiloflora therapie:

Laat je leiden door de harmonieuze combinatie van psilocybine en passiebloem tijdens onze psiloflora sessies. Deze unieke ervaring combineert de helende eigenschappen van planten en paddenstoelen, waardoor een diepgaand genezingsproces mogelijk is.

Psiloflora informatie

4. LSD therapie:

Verken de grenzen van je geest met onze LSD sessies. LSD opent de poorten naar creativiteit en spirituele bewustwording. Onder deskundige begeleiding kun je de diepere lagen van je psyche verkennen en nieuwe inzichten opdoen.

LSD sessie

Groepssessies en ceremonies:

Voor degenen die de kracht van gemeenschap willen ervaren, bieden we maandelijkse groepsceremonies aan.

1. Truffelceremonies:

Duik diep in je eigen bewustzijn met onze maandelijkse truffelceremonies. Truffels bieden een zachtere psychedelische ervaring en zijn ideaal voor groepen die gezamenlijk willen verkennen.

Truffel ceremonie

2. MDMA ceremonie:

Versterk verbindingen en deel een diepgaande ervaring met anderen tijdens onze groepssessies met MDMA. Een veilige omgeving en ervaren begeleiders zorgen voor een ondersteunende setting voor groepstransformatie.

MDMA ceremonie

Wat belangrijk is tijdens psychedelische therapie

Hieronder vind je een aantal punten die belangrijks zijn als je kiest voor psychedelische therapie. Er zijn immers meerdere partijen in de markt met verschil in kwaliteit:

  1. Deskundige Begeleiding: Ervaren begeleiders zijn beter getraind om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor jouw reis. Kies bij voorkeur een partij die langer bestaat dan vijf jaar.
  2. Persoonlijke voorbereiding: Psychedelische sessies werken beter als deze zijn afgestemd op jouw unieke behoeften en doelen. Een aanbieder die vooraf een persoonlijk plan voor je maakt kan helpen meer vooruitgang te boeken.
  3. Veiligheid voorop: Veiligheid is de hoogste prioriteit. Kies voor een bedrijf die strikte richtlijnen en protocollen heeft om een veilige sessie te garanderen. Bij de aanmeldprocedure zal een screening moeten plaatsvinden.
  4. Holistische: Een holistische benadering van genezing is vaak beter dan enkel richten op de psychedelische sessie. Werken aan je fysieke en mentale gezondheid in tandem is de beste keuze.

Een partij die voldoet aan de bovenstaande criteria is onze linkpartner Triptherapie Nederland. Zij hebben de afgelopen 5 jaar de meeste psychedelische sessies begeleid in Nederland, waardoor het ervaringsniveau hoog is. Bezoek de website van Triptherapie via de link:

Triptherapie Nederland homepage